Za provedbu projekta kupnje opreme za video produkciju ostvarili smo bespovratna sredstva iz proračuna Republike Hrvatske, odnosno projekt je financiran bespovratnim sredstvima od strane Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u sklopu programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls za 2015. godinu.

Opći cilj projekta je nabava suvremene opreme, te tako omogućiti proizvodnju videozapisa u 4K rezoluciji (rezolucija koja je četiri puta veća od rezolucije koja se trenutno koristi). Ukoliko se nabavi potrebna oprema, u 2015. godini, planira se i jedno novo zapošljavanje.
Predmet projekta je nabavka kamere koja snima u 4K rezoluciji, pomoćni stabilizator za kameru, objektiv za snimanje u 4K rezoluciji promjera 50 mm, objektiv za snimanje u 4K rezoluciji promjera 50 mm, elektronsko tražilo za snimanje te mikrofon i bežični set bubica.
Sva je navedena oprema istodobno i predmet ulaganja u projektu. Sva oprema koristiti će isključivo za kvalitetnije obavljanje usluge i pružanje novih usluga na dobro utemeljenom i uhodanom tržištu, a konkretno služit će za obradu videozapisa u 4K rezoluciji.
Tehnički govoreći 4K oznaka krije specifičnu rezoluciju displeja od 4096 x 2160 pixela. Ovo je zapravo rezolucija svih materijala snimljenih u 4K formatu. Nova suvremena mogućnost grafičke obrade videozapisa, stvorit će preduvjete za primat na brzo-rastućem tržištu. Nove tehničke mogućnosti osigurat će nove klijente, te zadržavanje poslovnih odnosa sa dosadašnjim klijentima.

Ukupna vrijednost projekta je 60.686,00 kn dok udio HAMAG BICRO-a u financiranju projekta iznosi 45.514,50 kn.
Razdoblje provedbe projekta je od 16.07.2015. do 16.07.2016. godine u trajanju od 12 mjeseci.
Kontakt osoba za dodatne informacije je Dino Senčar, direktor tvrtke Ratio d.o.o..